O2e

Hur du använder en kodare

Vad kommer först till dig när du hör ordet kodare

Vad kommer först till dig när du hör ordet kodare? Om du har några begrepp, kommer du troligen att tänka på ett program eller en person som mata in data i en databas. Men vad är en kodare och vad gör det?

En kodare är en enhet

Hur du använder en kodare. Vad kommer först till dig när du hör ordet kodare.
Hur du använder en kodare. Vad kommer först till dig när du hör ordet kodare.

En kodare är en enhet, kanal, programvara eller en person som omvandlar data från ett format till ett annat. I digital teknik är det allmänt används för omvandling eller komprimering av ljud-och videofiler. I omvänd, det finns också en avkodare, som omvandlar den konverterade filen tillbaka till sitt ursprungliga format. Bättre förstå vad en kodare är, är det viktigt att skilja filformat eller typer av filer.

Det finns många typer av ljud-och videofiler

Det finns många typer av ljud-och videofiler. Populära format för ljud är MPEG Layer-3, som är allmänt känd som MP3 och filer Wave, som är kända som WAV. För videofiler välkända är Moving Pictures Expert Group (MPEG), MPEG4 och Audio Video Interleave (AVI). Den typen av fil lätt särskiljas genom förlängningen namnet som kommer efter filnamnet. Till exempel "fil name.mp3", "file name.avi".

Funktionen för en kodare är att omvandla dessa ljud-eller videofiler från sina befintliga format till ett annat för att göra dem kompatibla med en viss spelare. Om du har köpt en cd från en musikaffär med CD-filer ljudspår eller CDAs, och du vill överföra låtar från CD-skivan till din dators hårddisk, måste du använda en kodare för att göra det möjligt. CDAs endast spelbara med en CD-ROM, och datorn kan inte spara CDA-format. Att överföra dem till din hårddisk, förvandlar en kodare filerna från CDA till en annan filtyp, oavsett MP3, WMA, MP4 eller något annat format som är kompatibelt med din dator. Kodaren minskar storleken på filerna genom processen av komprimering, därför sparar utrymme på hårddisken samtidigt som kvaliteten på filerna.

Likaså om du vill överföra en film fil från en DVD-format

En kodare är en enhet. Det finns många typer av ljud-och videofiler.
En kodare är en enhet. Det finns många typer av ljud-och videofiler.

Likaså om du vill överföra en film fil från en DVD-format, vilket är en Video Object fil eller VOB till datorn kan en kodare omvandla det till flera filtyper beroende på ditt val av format eller där du vill spela. En stor VOB-fil kan konverteras till en Third Generation Partnership Project, som är mer allmänt känd som 3GP och kan spelas på mobiltelefoner som är 3G eller 4G-kompatibla. Eftersom det är utformat för mobiltelefoner, kvaliteten på dina ändringar videofil i 3GP, eftersom det är relativt liten. Om du föredrar en liten storlek videofil som behåller kvaliteten på de ursprungliga uppgifterna, kan ett nytt format som heter DivX uppnå önskat resultat. Namnet DivX kommer från dess utvecklare DivX, Inc. En avkodare kan då återgå din DivX-filen till 3GP ska du välja den tidigare produktionen.

Ett annat program som är korrelerad med pulsgivare är codec

Ett annat program som är korrelerad med pulsgivare är codec - från ord komprimering och dekomprimering. Detta är mycket användbart för att överföra data över Internet. En codec är i princip används för media streaming applikationer eller direktuppspelning och videokonferenser. Det kan koda och avkoda filer för att göra dem kompatibla med din spelare, och det ökar hastigheten på nedladdningar.

Internet erbjuder ett brett utbud av givare att välja mellan. De kan köpas eller laddas ned gratis att samarbeta med oss ​​i vår digitala upplevelse.