O2e

Hur du använder DVR - system: Digital Video Recording

Titta på tv på ditt eget schema genom att lära sig att använda en DVR-system

Dessa dagar, många kabel företag erbjuder möjligheten att hyra en digital videobandspelare eller DVR. En DVR är ett revolutionerande sätt att njuta tv och det är ganska enkelt att använda. Här är några tips om hur du använder en DVR:

Hur du använder DVR - system: digital video recording. Serie inspelningar eller säsongskort.
Hur du använder DVR - system: digital video recording. Serie inspelningar eller säsongskort.

  1. Programmering visar. Du kan förprogrammera en show som du vill spela in med en enkel knapptryckning på din DVR systemets fjärrkontroll. Allt du behöver göra är att göra en sökning på showen du vill spela in, genom att skriva de första fyra bokstäverna i seriens titel under sökskärmen. När du hittar showen du vill spela, väljer du bara den röda inspelningsknappen. Showen kommer automatiskt att registrera när showen är planerad till luft. Du kan också välja Spela in alternativet "TV-guide"-skärm - bara klicka på någon kommande utställning och träffa den röda inspelningsknappen.
  2. Ta bort program. I din DVR kö kan du ta bort bevakade visar genom att välja showen från menyn och sedan klicka på Ta bort. Detta kommer att frigöra utrymme i din kö i din DVR system.
  3. Serie inspelningar eller säsongskort. Om du vill spela in varje avsnitt av en tv-show, kan du välja att göra en serie digital videoinspelning (vissa kabel-och satellit-bolag hänvisar till detta alternativ som en säsongskort). I Record menyn, välj bara skapa en serie inspelning. Du kan sedan välja att spela First Run episoder, upprepar eller alla episoder.
  4. Utrymmesbegränsningar. DVR servrar har utrymmesbegränsningar. De flesta DVR kan hålla minst 80 timmar av programmering (eller mindre om du spelar in högupplösta program på din HD DVR). Även om detta kan verka som gott om utrymme, kan det bli uppätna snabbt om du sparar en massa gamla program i dig kö. Tänk på att när du når din högsta utrymme begränsning, kommer gamla föreställningar raderas automatiskt när nya program registreras. För att undvika att förlora gamla visar att du vill behålla, är det bäst att rensa ut din kö med några dagar och bara spara program som är riktigt nära och kära till din familjs hjärta. Ett annat alternativ är att flytta dina favoritprogram på din dator från din digitala videoinspelare .
  5. Realtid funktioner. En av de coolaste funktionerna i DVR är i realtid funktioner. Du kan pausa eller visar bakåt när du tittar på dem - även om du inte är tekniskt "inspelning" programmet. Här är ett annat tips: ställa in ett program för inspelning, sedan vänta med att börja titta på det fem minuter efter det börjar genom att välja om från början alternativet. Detta ger dig möjlighet att snabbspola igenom alla reklamfilmer, eftersom du kommer att titta på det fem minuter försenade.

En DVR ger dig enorm flexibilitet när det gäller att titta på TV - inga fler VCR band att fumla med och inga mer Vända kanaler och tillbaka mellan två favoritprogram. Viktigast av allt, kan du titta på TV på ditt eget schema. I själva verket, när du lär dig att använda dina DVR, kommer du att titta aldrig på tv på samma sätt igen.