O2e

Hur du använder din bärbara dator i Venezuela

När du reser utomlands med en bärbar dator, den vanligaste frågan är, "Kommer jag att kunna använda min laptop i mitt destinationslandet?" Svaret är naturligtvis "ja", förutsatt att du gör några tidiga förberedelser. Om, till exempel, är du reser till Venezuela, här är några av de saker som du bör göra för att din bärbara dator så funktionell som någonsin.

  • Skapa mer utrymme. Om du tänker efter en semesterresa, du troligen kommer att ta massor av bilder och videoklipp. Och dessa filer naturligtvis äter för mycket utrymme. Så innan du lämnar och när du är i Venezuela, se till att hålla ett tillgängligt utrymme för massor av filer. Gör detta genom att ta bort onödiga filer och överföra en del av de viktiga filer till en tillfällig enhet. Du kan också omedelbart flytta dina bilder och videoklipp till en lagringsenhet eller en extern hårddisk.
  • Säkra dina filer. Du kan göra detta genom att aktivera säkerhetsprogram på din bärbara dator varje gång du surfar på Internet. Du vet inte vad för slags malware, adware eller hackare kan komma in i ditt system om din bärbara dator lämnas utan säkerhet.
  • Undvik att använda Internet för ofta. Eftersom du inte är så säker på säkerhetsnivån i trådlösa nätverk, är det en bra idé att begränsa din tid på Internet. Om inte är absolut nödvändigt, inte gå på nätet. Om du bara väntar på ett mail, en "Gilla" på Facebook, eller ett blogginlägg, lämna Internet ett tag och komma tillbaka efter några minuter. Om du tillbringar mycket tid på Internet, inte bara är du riskera din filsäkerhet, du också minska din bärbara dator batteritid.
  • Använd en lämplig adapter. Bara så ni vet, Venezuela pluggar och US pluggar är olika. Så se till att få en adapter med dig. Du kommer inte att kunna ansluta den bärbara datorn till uttaget om du inte har en adapter.
  • Använd ett nätfilter. En skärm filter är en bärbar dator tillbehör som blockerar människors syn på din bärbara dator. Snooping ögon inte kan se vad som finns på skärmen, så att du kan lugnt göra vad du vill göra med din bärbara dator. Du kan använda nätfilter när du använder den bärbara datorn i allmänna utrymmen. Se till att köpa en skärm filter innan rubrik till Venezuela.
  • Håll dina saker snyggt. Det är så lätt att få upptagen när framför den bärbara datorn. Detta är inte ett problem om du är i ditt hotellrum. Men om du är på allmän plats, kan du förlora enkelt en del av dina saker om du inte organisera dina saker bra. Så se till att hålla alla onödiga poster i väskan och ta ut bara de som du verkligen behöver för tillfället. Placera dem på ett område på bordet där du enkelt kan se och nå dem.


Hur du använder din bärbara dator i venezuela. Undvik att använda internet för ofta.
Hur du använder din bärbara dator i venezuela. Undvik att använda internet för ofta.

Om du följer tipsen ovan, din bärbara dator utomlands kommer att vara mycket mer bekvämt och praktiskt. Och ännu viktigare, kommer du gå hem med en fullt fungerande, skada, gratis laptop.