O2e

Hur du använder avidemux att konvertera till mpeg

Avidemux är en av de mest populära videoredigering och video konvertering programvara. Det finns många typer av video konvertering programvara där ute, men en av de bästa sakerna med Avidemux är att den kan hantera en hel del olika videoformat och har ett lättanvänt gränssnitt. Bäst av allt, är programmet helt gratis. Här är hur du kan använda Avidemux att konvertera olika video filer som AVI och MP4, till MPEG-filer som du kan spela med Windows Media Player.

Hur du använder avidemux att konvertera till mpeg. Besök webbplatsen.
Hur du använder avidemux att konvertera till mpeg. Besök webbplatsen.

  • Besök webbplatsen. Först av allt måste du besöka Avidemux hemsida. För att göra detta, klicka öppna din favorit webbläsare och sedan skriva in Avidemux hemsida. Efteråt kommer du att kunna se knappen produkt nedladdning på hemsidan. För att ladda ner, helt enkelt klicka på knappen Hämta och vänta på att nedladdningen ska börja. I ett par minuter, kommer installationsprogrammet avsluta nedladdningen.
  • Installera. När installationsfilen har hämtats, måste du köra programmet och installera det på din dator. För att göra detta, helt enkelt dubbelklicka eller högerklicka på filen och tryck på Kör kommandot. En installationsguide kommer sedan dyka upp på skärmen och du bör kunna installera programmet genom att följa instruktionerna på skärmen.
  • Öppna och välj. När du har installerat programmet måste du starta programmet. Du kan göra detta genom att söka till programmet på skrivbordet, eller genom att söka efter ikonen i din start-knappen. När programmet har laddats ser du en knapp märkt Öppna. Klicka på den här knappen så att du kommer att kunna välja den fil som du vill konvertera till en MPEG-video.
  • Välj formatet. När du har valt filen måste du välja vilken typ av format som du vill spara filen i. I det här fallet måste du välja MPEG filformat, så att videon kommer att sparas som en MPEG-fil. Det finns dock andra alternativ för dig. Till exempel kan du konvertera video till AVI-filer, MP4-filer, och många fler. Den typ av spelare som du använder för att spela video kommer att avgöra vilken typ av filformat du väljer.
  • Spara. När du har valt formatet, klicka på OK för att starta konverteringen. Efter konverteringen är klar måste du klicka på Arkiv-menyn där du hittar kommandot Spara. Välj den plats där du vill att din video ska sparas i och stäng sedan programmet.


Med dessa steg bör du kunna konvertera olika typer av videofiler till en MPEG-video. MPEG-filformatet är ett av de erkända flesta videofil och spelas i de flesta datorer med ett Windows-operativsystem, vilket är anledningen konvertera video till MPEG är en bra idé om du vill förbättra videons kompatibilitet med olika andra aktörer och datorer.