O2e

Hur du använder AVG anti - virus skydd

AVG är ett populärt anti-virus skydd program

AVG är ett populärt anti-virus skydd program. Det har funnits ganska länge och har goda recensioner från användare. Som med de flesta antivirusprogram finns en gratis version och en betald version. Den fria versionen av AVG är i grunden bara en skanner. Du kan använda den för att testa filerna redan i din hårddisk efter virus. Det har också "vakt"-funktion som kallas Resident Shield som kan varna dig om du har navigerat till en webbplats eller på väg att hämta en fil som har tvivelaktiga innehåll. Det finns två betalda versioner, en som erbjuder grundläggande skydd och ett som är fullt utrustad. Skillnaden är att den förstnämnda inte har någon identitet skydd, förbättringar brandvägg och anti-spam funktioner.

  • Ställ AVG att uppdatera automatiskt. Oavsett version av AVG du kan använda, är det alltid rekommenderat att ställa in programmet att uppdatera automatiskt. En anti-virus är bara så bra som dess virusdatabasen och nya virus och skadliga program ständigt dyker upp. När AVG: s databas inte uppdateras det inte kommer att kunna identifiera nya hot och därmed dess förmåga att skydda ditt system äventyras. Du kan också uppdatera manuellt genom att klicka på knappen Uppdatera nu väl synliga på programmets viktigaste gränssnittet.
  • Skanna specifika filer. När du installerar AVG på ditt system, blir det ett av alternativen till höger-klick snabbmeny. Låt oss säga att du precis har hämtat en arkiverad fil. Innan du extrahera den, bör du ta försiktig och söka först med AVG. Högerklicka på filen och välj "Scan med AVG" alternativet. Anti-virus kommer att lansera och testa filen efter virus. Om sökningen visar att filen är ren, då kan du gå vidare och öppna den.
  • Skanna din e-post. Den fria versionen av AVG har e-postskydd. Det fungerar för e-postklient programvara som är e-postprogram som körs på datorn som Outlook Express. Webbaserade e-tjänster har sina egna anti-virus skydd installation. Den e-postskydd inslag i AVG bör ingå under installationen. Det är i detta skede där du blir ombedd vilket insticksprogram eller komponenter som du vill inkludera i installationen. När ingår, är e-postskydd aktiva och kommer att skanna inkommande meddelanden när du hämtar dem till din e-postklient.
  • Skanna systemet. Hela systemet skanning uppgift utförs genom att klicka på "Computer scannern alternativet till vänster om de viktigaste gränssnittet. Men AVG har flera alternativ på hur man specifikt gå denna uppgift. Du kan välja att testa endast specifika enheter om du har fler än en hårddisk. Du kan även ställa in vissa filer som ska undantas. Skanning kan göras snabb, långsam eller Automatisk. Fast Scan använder alla systemresurser för uppgiften. Med denna metod alla andra program bör stängas. Slow Scan använder minimala systemresurser och är en bra metod om du vill samtidigt skanna ditt system och fortsätta att arbeta med ett annat program. Den automatiska scanning använder det system resurser. Den kontrollerar hur du för närvarande använder datorn och justerar därefter.

Hur du använder AVG anti - virus skydd. Ställ AVG att uppdatera automatiskt.
Hur du använder AVG anti - virus skydd. Ställ AVG att uppdatera automatiskt.

Operativt AVG är mestadels intuitiv. De knappar och kommandon för sina grundläggande funktioner är lätt att hitta på de viktigaste gränssnittet.