O2e

Hur du använder audiovisuell utrustning

Från PowerPoint eller videoklipp presentation som du använder på kontoret och i skolan till ditt hemmabiosystem är audiovisuell utrustning blir snabbt en mycket viktig del av hushållet och på arbetsplatsen. Eftersom fler och fler människor använder datorer för att få sitt budskap och eftersom människor inte bara datakunniga när det gäller att använda ordbehandlare dessa dagar men även video, foto och ljud redigeringsprogram är audiovisuell teknisk utrustning en av de främsta sätten att visa upp din visuella dokument och få ditt budskap. Här är de steg för att du ska kunna använda ljud och vision utrustning.

Hur du använder audiovisuell utrustning. Välj den utrustning att välja.
Hur du använder audiovisuell utrustning. Välj den utrustning att välja.

  1. Välj den utrustning att välja. De typer av ljud-och videoanläggning finns på marknaden idag är många - från plasmaskärmar TV, projektorer, surroundljud digitala ljudsystem, och även miniatyr biografer. Med elektroniska och datortillverkare som en av de mest framgångsrika branscherna i dag, deras naturlig följd enheter som ljud och video redskap, är lika efterfrågade. AV-utrustning kan vara så enkelt dator eller laptop, eller så kan du förbättra bilder och ljud från dessa datorer genom att lägga externa bildskärmar för att förstora bilden samt externa högtalare för att förbättra ljudet. Den typ av AV-utrustning som du kommer att använda beror till stor del på vilken aktivitet du utför. Om du står inför en massiv publik, behöver du en stor projektor och en full högtalarsystem. Om du gör presentationer för små grupper, men du behöver bara din dator eller laptop egen skärm och ljudsystem.
  2. Anslut videosystem. Nästa steg är att ansluta din video-system till datorn. I de flesta datorer, kommer du att använda VGA-porten som ansluter de flesta datorer och bärbara datorer till externa bildskärmar och projektorer. VGA-porten är den enhet på din bärbara dator som har tre nivåer av hål, med 15 hål i summan. Varje hål kommer att skicka speciella videosignaler till video-enheten. Men i dag, vissa bärbara datorer levereras med HDMI-portar samt vilket underlättar större digital överföring videoinformation. Om din bildskärm eller projektor kan anslutas via HDMI, använd detta eftersom det oftast innebär tydligare videor och resolutioner finare, särskilt eftersom videoenheter som använder HDMI är några av de senaste videoprodukter. Annars ansluta via VGA-porten.
  3. Anslut ljudsystemet. När detta är gjort är det dags att ställa in ljudsystemet. Detta kan vara lite mer komplicerat, särskilt om du använder ljudsystem som har separata blandare, ljud paneler equalizer och med flera förstärkare. De mer komplexa audiosystem har individuella högtalare som är utformade för att ge vissa ljud typer - såsom bashögtalare, diskant högtalare. Separata subwoofers finns även i dessa ljudsystem för att ge dig och din publik den högsta graden av realism när det gäller ljud. HDMI används ibland som en anslutningsport för dessa typer av enheter. Oftare än inte, men du behöver en separat musikspelare som kommer att spela filerna i DVD-format som du kan bränna på din dator.

Få din AV-utrustning från försäljning eller uthyrning

Få din AV-utrustning från försäljning eller uthyrning. Anställa personal för att hjälpa dig att ställa in utrustningen om du inte kan göra det ensam. När du har ställt in audiovisuell utrustning, det är dags. Med rätt AV-utrustning för att hjälpa dig, kan även en enkel PowerPoint-skript bli hisnande med en större än livet projektion och surroundljud för de klipp som du har infogat i presentationen - eller göra ditt hemmabiosystem så bra som teatrarna.