O2e

Hur du ansluter ett DSL - modem

Ansluter ett DSL-modem i ditt hem kan vara en skrämmande uppgift om du inte har någon bakgrund inom inrätta kablar och datorer. Men med några instruktioner och rätt material, kan du göra det enkelt på egen hand. Du behöver inte ringa en elektriker att göra koppla upp dig. Genom att göra detta kommer du att spara lite pengar som du kan använda till något annat.

Följ dessa steg-för-steg-instruktioner för att veta hur du kan ansluta ett DSL-modem i ditt hem:

Hur du ansluter ett DSL - modem. Installera programvaran.
Hur du ansluter ett DSL - modem. Installera programvaran.

  • Prenumerera på DSL. Det första du bör göra är att prenumerera på en DSL Internet-anslutning från en Internet-leverantör. Du måste fylla i ansökningsblanketterna och betala avgifter för DSL-paketet. Efteråt kommer de att ge dig en DSL-paket som innehåller alla de saker som du behöver för installationen.
  • Förberedelser. Öppna lådan av DSL kit och bekanta dig med de olika komponenterna. Du behöver modemet, kablar, strömförsörjning, installations-CD och bruksanvisningen. Läs bruksanvisningen för att förstå hur man kan koppla upp DSL-modem till din dator.
  • Installera programvaran. Slå på datorn och installera programvaran genom att sätta i installations-CD som medföljde DSL-paketet. Cd-skivan startar automatiskt på din dator. Följ instruktionerna på uppmaningarna och gå igenom installationen. Installationen bör ta bara några minuter.
  • Använd filter. Nästa steg är att installera ett filter på telefonlinjen. Filtret levereras med DSL-paketet. Läs instruktionerna om hur du använder det. Filtret kommer att hindra dig från att höra sprakande ljud och statiska ljud när du använder telefonlinjen medan du är ansluten till Internet.
  • Koppla samman delarna. Få nätsladd modemet och anslut den till modemet. Slitsen för strömmen är vanligtvis på baksidan eller på sidan av modemet. Det kan finnas en etikett "Power". Få telefonlinjen och anslut den till telefonjacket på väggen. Få andra änden och anslut den till telefonen porten på modemet. Få Ethernet-kabeln och fäst ena änden på baksidan av datorn och den andra änden till DSL-modem. Det finns en etikett för porten. Leta efter "Internet" eller "Ethernet" och anslut kabeln där.
  • Testa Internet. Koppla in strömförsörjningen av DSL-modemet och vänta tills alla lampor att komma upp. Nu kan du försöka ansluta till Internet. Öppna ett fönster i webbläsaren och testa för att se om du kan komma åt webbplatser.


Detta är allmänna instruktioner om hur du kan ansluta ett DSL-modem till din dator. Instruktionerna kan variera beroende på DSL-modem som du har. Det är därför det är viktigt att alltid läsa instruktionerna innan du försöker installera. Håll alla kablar organiserade och ställ dem åt sidan för att hålla din arbetsyta röran gratis.