O2e

Hur du anpassar Windows aktivitetsfält

Aktivitetsfältet i Windows är ofta anses vara en låg-tech gränssnitt

Aktivitetsfältet i Windows är ofta anses vara en låg-tech gränssnitt, jämfört med de andra operativsystem. Till exempel är Mac OS X Dock ses ofta som ett mer intuitivt gränssnitt. Alla dina favoritprogram är där, vare sig öppna eller inte. Och inte leka det inte enstaka objekt för varje enskild fönster som är öppet. Microsoft ändrade allt detta i sina senaste versioner av Windows, speciellt Windows 7. Aktivitetsfältet är nu ett mer kraftfullt verktyg, och är mycket anpassningsbar.

Windows 7: s aktivitetsfält nu till skillnad från sina föregångare

Windows 7: s aktivitetsfält nu till skillnad från sina föregångare. Den innehåller inte en enda punkt för varje öppet fönster. Istället visar aktivitetsfältet bara ikoner för varje applikation. När ett program har mer än ett fönster öppet, ser ikonen olika-som om det har flera sidor. Håll musen över den ikonen och du kommer att visas förhandsvisningar av de nu-öppna fönster.

Vad är bra med Windows 7 är att den tar bort begreppet Snabbstart menyn. Du kan nu "PIN" föremål i aktivitetsfältet så att ikonerna kommer att vara närvarande oavsett om ansökan är öppen. En annan stor nyhet är att du nu kan styra när en ikon visas eller inte.

Hur du anpassar windows aktivitetsfält. Aktivitetsfältet i windows är ofta anses vara en låg-tech gränssnitt.
Hur du anpassar windows aktivitetsfält. Aktivitetsfältet i windows är ofta anses vara en låg-tech gränssnitt.

Här är några sätt du kan anpassa Aktivitetsfältet i Windows (särskilt med Windows 7).

Pin poster

Fästa objekt. Du kan fästa objekt i Aktivitetsfältet genom flera olika sätt. Först kan du högerklicka på en körs programmets ikon. Klicka sedan på "Pin detta program Aktivitetsfältet." Det programikon visas nu oavsett om programmet körs.

Du kan också klicka på Start och sedan leta efter ansökan antingen genom sökning eller "Alla program"-menyn. Högerklicka på ett program genväg och välj sedan "Pin detta program Aktivitetsfältet."

Du kan ta bort den från aktivitetsfältet genom att högerklicka och välja "Unpin."

Ordna objekt

Windows 7: s aktivitetsfält nu till skillnad från sina föregångare. Flytta aktivitetsfältet.
Windows 7: s aktivitetsfält nu till skillnad från sina föregångare. Flytta aktivitetsfältet.

Ordna objekt. Detta är en tidigare obefintlig funktion på aktivitetsfältet i Windows. Med Windows 7, kan du ordna lätt ikonerna i aktivitetsfältet. Helt enkelt dra och släppa dem runt efter dina önskemål.

Ändra storlek ikoner. Detta är en särskilt användbar funktion om små datorer som netbooks. Högerklicka på ett tomt del av aktivitetsfältet och välj "Egenskaper". Markera "Använd små ikoner" så att aktivitetsfältet bara visar små ikoner istället för stora. Aktivitetsfältet kan också ändras till valfri höjd (eller bredd, om vertikalt).

Flytta Aktivitetsfältet

Flytta Aktivitetsfältet. I samma egenskaper menyn kan du välja var aktivitetsfältet kommer att ligga botten, vänster, höger eller längst upp på skärmen. Om Aktivitetsfältet är olåst, kan du faktiskt bara dra den till önskad plats. Om du vill ha mer stationära fastigheter, kan du kontrollera "Auto hide" Aktivitetsfältet alternativet.

Anpassa aktivitetsfältet

Anpassa aktivitetsfältet. På tidigare versioner av Windows, du hade ingen kontroll över vilka objekt dök upp på aktivitetsfältet. Med Windows 7, kan du göra detta genom att klicka på "Anpassa ..." knappen under Aktivitetsfältet och Start-menyn egenskaper. Du kan välja vilka program som ska visas i systemfältet hela tiden, ska vilka visas inte vid något tillfälle, och vilka som bör ge statusmeddelanden som en pop-up.

Windows ger användarna en enklare och lättare gränssnitt. Aktivitetsfältet anpassningsalternativ är bara en av dessa fördelar.