O2e

Hur berätta om en datorskärm går dåligt

Datorskärmar är särskilt utformade för att pågå under en längre tid. De är faktiskt för att säkerställa att de kan stå aktuella krav och livsstil konsumenterna. Eftersom Internet dånade, är datorer används nu inte bara i affärer eller för utbildningsändamål, men de är nu utnyttjas för nöje och fritid (t.ex. spel, filmer, foton och liknande), för att bygga samhällen (genom sociala nätverk) och för kommunikation. Under år 2000 har användningen av datorer ökat enormt. Många människor är nu bokstavligen på nätet 24 timmar, sju dagar i veckan. Många av dem har inte ens stänga av sina datorer längre. Livet på din bildskärm kommer att bero på hur ofta du använder den. Om du lämnar datorn på nästan hela tiden och utan ordentlig underhåll kommer risken för bildskärmen går dåligt vara högre. För att du lyckas att avgöra om din datorskärm är döende, bara fortsätta läsa så att du kan lära dig mer.

Hur berätta om en datorskärm går dåligt. Konstiga linjer och färger.
Hur berätta om en datorskärm går dåligt. Konstiga linjer och färger.

  1. Konstiga linjer och färger. När du slår på din bildskärm, kontrollera om du ser någon missfärgning. Om du ser några svarta eller gröna fläckar på skärmen eller någon form av onormala färger som inte borde finnas där, det är ett gott tecken att det är något fel med det. Detta omfattar även några konstiga horisontella eller vertikala linjer. Vanligtvis går dessa avvikelser inte bort även om du justerar färg, ljusstyrka, skärpa och kontrast.
  2. Vakna upp. Sätt din skärm att sova och vänta ett par minuter. Nu väcka den genom att röra musen. En frisk bildskärm vaknar oftast upp inom 5-10 sekunder. Men om du måste vänta lite längre än så, då kanske du vill ha det kontrolleras eller underhållas. Detta är en mycket bra indikation på att bildskärmen blir gammal. Om inte snabba åtgärder kan det slå aldrig på nästa gång.
  3. För mörkt. Granska skärmen och se om det inte är så ljust som det borde vara. Justera detta genom mixtra med dess ljusstyrka egenskaper och kontrast. Du kan vanligtvis se detta på sidan eller undersidan av din skärm. Lägg den i sin ljusaste färg, logiskt bör du se en riktigt ljusstark skärm. Om du inte ser några förändringar, är skärmen dör så kan lika gärna få den kontrollerad.
  4. För långsamt för dig. Flytta musen ganska lite och se om det fungerar därefter. Om din rörelse är i linje med musens pil på skärmen, då din skärm är fortfarande bra. Men om du ser en märkbar fördröjning, kan det gå illa. Du måste dock se till att du inte har några problem med ditt torn hastighet.

Dessa är de saker som du behöver göra om du verkligen vill veta om din datorskärm går terminalen. Följ bara dessa mycket enkla steg och du kommer att få reda på hur allvarligt problemet. På så sätt har du möjlighet att antingen fixa det (göra det så tidigt som möjligt) eller köpa en ny. För att säkerställa att bildskärmen kommer att pågå en riktigt lång tid, är det viktigt att du ordentligt behålla den genom att städa den regelbundet, stänga av den minst en gång om dagen, etc. Lycka till!