O2e

Hur att spåra okända uppringare

Ingenting invaderar din integritet mer än att ha ett okänt antal tjat dig med samtal varje dag. Oavsett om det är ett särskilt irriterande säljare försöker få dig att köpa till något, eller en tung andning weirdo eller misstänkta telefonnummer din familjemedlem försöker desperat att dölja, det finns sätt att spåra samtalet tillbaka till sitt ursprung.

Nedan följer några förslag på hur du kan tillbaka spåra dessa samtal till de personer som gör dem.

Hur att spåra okända uppringare. Samtalsgrupper klagomål nummer.
Hur att spåra okända uppringare. Samtalsgrupper klagomål nummer.

  • * 69. En beprövad lösning. Med ett par snabba knapptryckningar på telefonen nummer pad, kan du ha alla svar du letar efter förutsatt att partiet i andra änden av linjen är kommande med information.
  • Nummerpresentation. Du kan be din operatör för den typ av tjänster nummerpresentation de tillhandahåller. Detta gör att du kan få namn och nummer på de mystiska telefonsamtal och gör att du kan sålla inkommande samtal också. De flesta telefon tjänsteleverantörer erbjuder rikstäckande tjänsten är det bara en fråga om hur mycket de tar ut extra per månad.
  • Samtalsgrupper klagomål nummer. Telefonen tjänsteleverantör ofta har denna tjänst för sina abonnenter. Bara notera särskilt trakassera telefonsamtal och anteckna det sedan rapportera hans nummer till kunden hjälplinjen för din operatör. Det kan finnas gränser för den typ av information din tjänsteleverantör kan avslöja om ägaren till den telefon du har rapporterat, men åtminstone du har gått på skiva klagar den som ringer.
  • Omvänd telefonnummer sökning. En av fördelarna med den digitala åldern är att nästan all information finns tillgänglig på nätet. Du kan komma åt en av de många webbplatser som tillåter dig att spåra telefonnummer. Oavsett om de är mobiltelefoner eller fasta telefoner, kan du hitta platser på nätet som hjälper dig att upptäcka vem som ringer din privata nummer genom att logga på deras hemsida.
  • Ta del av riktnummer. Alla telefonnummer inkluderar ett riktnummer i början av sin nummerpresentatör. Och om du är påhittig nog och är bra med forskning, kan du begränsa placeringen av det irriterande ringer med några förfrågningar till lämpliga företag.
  • Använda sig av en PI. Privatdetektiver, proteashämmare, gumshoes, shamuses, oavsett namn kan de hänvisa till sig själva i dessa dagar, men detektiver är alltid bra på att upptäcka information. Anställa en PI kan bli dyrt, men du är minst säker på att du använder sig av en professionell som kan garantera resultat. Men om det inte finns ett brottmål som du vill lämna mot den som ringer, hyra en PI bör vara det sista alternativet du besluta om. Brottmål kan omfatta förföljelse, trakasserier, hot om fysiskt våld eller tvång.


Upptäcker att mystiska nummer som har ringt dig kan vara en Pandoras ask av svar på frågor som du inte vill besvara. Ett bra grepp om tekniken kommer att hjälpa dig att förstå hur man får dessa irriterande nummer och kommer att ge dig slappna av i vetskapen som låg bakom dessa samtal.