O2e

Hur att reparera Internet Explorer 5

Använder du fortfarande Internet Explorer 5

Använder du fortfarande Internet Explorer 5? Om du gör så kan du känna till några problem som ibland skulle uppstå när du använder den. Att ha en dysfunktionell webbläsare kan vara mycket irriterande, särskilt om du inte vet hur man fixar det. Men här är några grundläggande steg som du kan göra för att göra din webbläsare fungerar bra. Microsoft har ett verktyg som kan hjälpa dig att åtgärda dessa problem.

Hur att reparera internet explorer 5. Använder du fortfarande internet explorer 5.
Hur att reparera internet explorer 5. Använder du fortfarande internet explorer 5.

  • Första steg. Slå på datorn och klicka sedan på "start"-knappen. Då menyn kommer att visa alla flikar. Titta och välj Kontrollpanelen. När hela menyn har visat, välj fliken "Lägg till / ta bort program".
  • Andra steget. När du väljer "Lägg till / ta bort program"-fliken bläddra ner för att hitta Internet Explorer 5 och verktyg. Du kan dubbelklicka på den ikonen för att välja den. Då lådan visar tre typer av alternativ.
  • Tredje steget. När de tre alternativ visas, välj "Explorer reparation Internet" och klicka sedan på den knappen. Därefter måste du välja "OK" och klicka på den.
  • Fjärde steg. Det skulle finnas ett annat alternativ till "återgå till föregående konfiguration." Klicka på det här alternativet för att hålla rätt konfiguration och inställningar i din dator. Du kan också välja "förskott" för att ange andra program som du skulle vilja ta bort. Sedan följa upp med nästa steg.
  • Femte steg. En annan ruta visas, välj "ja" för att bekräfta de ändringar som gjorts. När du har klickat på "ja" reparationsprocessen för Internet Explorer 5 startar. Låt processen fortsätta tills den är klar, sedan en annan ruta visas. Den slutliga lådan kommer att dyka upp på skärmen där du uppmanas att starta om datorn och sedan klickar du bara på "ja" för att avsluta reparationen.
  • Viktiga saker. När du valt att avinstallera Internet Explorer 5, måste du avsluta först alla program som körs på datorn. Det kan orsaka vissa problem om du inte stänger alla flikar och fönster som fortfarande kör när du avinstallerar webbläsaren. Du måste också ha förmånen som datoradministratör för att installera och avinstallera Internet Explorer 5 i Windows. När du avinstallerar Internet Explorer 5 kan det förlora sin post i den installerade listan. Denna omständighet inträffar eftersom informationen i registret kan tas bort också. Du kan installera om Internet Explorer 5 för att återställa webbläsaren.
  • Övriga frågor. Det finns andra faktorer som du behöver veta när du avinstallerar Internet Explorer 5. Lär dig mer om dessa frågor så att du inte kommer att förbryllad senare. När du har avinstallerat den här webbläsare intyget om programmet tas bort också. När det nya certifikatet har lagts till, kommer en dialogruta meddelar att det gamla intyget försvinner när du fortsätter. Men kommer du att få ett alternativ om du vill fortsätta eller inte. Det kommer också att ge dig en möjlighet att exportera det nya certifikatet till filen manuellt. Kom ihåg att det finns vissa filer som inte fungerar ordentligt när du avinstallerar Internet Explorer 5. Därför är det bättre att installera det igen.


Nu när du har lärt dig denna grundläggande information om hur du arbetar och reparera Internet Explorer 5, kan du göra det vid behov. Om du tror att din webbläsare måste avinstalleras så gör det. Sedan följa din webbläsares effektivitet efteråt. Om du tror att avinstallera det inte ger en fullständig fix kan du konsultera en dator tekniker för att lösa problemet på din dator.