O2e

Hur att lägga till funktioner till en Linksys - router

En router är en enhet som används i datornätverk

En router är en enhet som används i datornätverk. Det används för två eller flera datorer som tillhör ett nätverk, antingen hemma eller i ett företag för att kunna dela bredbandsanslutning till Internet. Linksys är en router varumärke som tillverkas av Cisco. Den har olika router modeller för olika behov. En av dessa är Linksys Wireless-G Router. Det är mer allmänt känd som WRT54G modellen. Den är baserad på Linux komponent som är under GNU General Public License (öppen källkod) gör källkoden för sitt program tillgängligt för utvecklare och därför kan finjusteras och anpassas för att utöka sin förmåga och dess funktioner. Så nu WRT54G kan laddas med andra firmware för att lägga till fler funktioner och funktioner till den.

Hur att lägga till funktioner till en linksys - router. Bestäm vad du vill att din linksys router att göra och leta efter den tillgängliga firmware som du kan installera.
Hur att lägga till funktioner till en linksys - router. Bestäm vad du vill att din linksys router att göra och leta efter den tillgängliga firmware som du kan installera.

  • Bestäm vad du vill att din Linksys router att göra och leta efter den tillgängliga firmware som du kan installera. Se till att den fasta programvaran du ska använda är kompatibel med din router. Besök utvecklarens hemsida och läsa den tillgängliga informationen där innan du laddar ner programvaran. När du har hittat rätt firmware ladda ner det till din dator för enkel åtkomst senare när du blinkar routern.
  • Skriv ut alla anvisningar för din router samt firmware så att du kan få omedelbar tillgång till den information medan du blinkar routern och du kan inte använda din dator för tiden.
  • När du blinkar är det bättre att använda en Ethernet-kabel för att ansluta datorn till routern, eftersom detta är mer stabil än en trådlös anslutning.
  • Det första du behöver göra är att återställa routern till fabriksinställningarna att routern kom med när du köpte den. Det finns två sätt att återställa routern till fabriksinställningarna. Du kan trycka på återställningsknappen i 30 sekunder innan du släpper den. På reset-knappen är placerad på baksidan av routern. Alternativt din kan göra detta genom att gå till den aktuella konfigurationen sidan och klicka på Administration> Fabriksinställningar> Ja> Spara inställningar.
  • När du har återställt routerns inställningar du kan nu börja att blinka den nya firmware som du har valt. Använd din webbläsare för att ansluta till routerns konfigurationssidor. Leta efter administration och Firm Upgrade. Klicka på knappen Bläddra för att öppna lådan bläddra dialogrutan. Härifrån kan du leta upp och markera firmware-filen och klicka på Upgrade. Den fasta programvaran för WRT54G uppgraderingsfilerna har. Bin förlängning.
  • Se när den fasta programvaran startar uppgraderingen. På denna punkt behöver du inte göra någonting och låta datorn bearbeta uppgraderingen på egen hand. Rör inte datorn eller routern medan den uppgraderar undvika att låsa din router eller få en dålig blixt.
  • Förloppsindikatorn för uppgraderingen kommer att visas efter några minuter. Lämna den ensam tills uppgraderingen är klar och routern börjar att återställa. Vänta på en ny sida att visa på datorskärmen med knappen Fortsätt. Inte omedelbart klickar på knappen. Vänta några minuter mer för att låta routern för att slutföra uppgraderingen och återställning.
  • Klicka på knappen Fortsätt när du har gett routern tillräckligt med tid för att slutföra uppgraderingen. Knappen Fortsätt leder dig igen till de viktigaste konfigurationssidan för routern. Härifrån kan du göra valet av vilka funktioner du vill lägga till din router.

Läs dokumentationen och guider som finns tillgängliga för den fasta programvaran som du har valt och installerat så att du kan konfigurera din router med den nya firmware. Leta efter samhällets stöd från forum som drivs av experter, utvecklare och användare för att hjälpa dig att felsöka.