O2e

Hur att ersätta din laptop batteri

Allt åldras oavsett vad

Allt åldras oavsett vad, och så gör din laptop batteri. Du kanske märker att datorn batterier och mobiltelefon och iPod batterier, tar längre tid att ladda när de blir äldre, och en del även har sin laddning helt slut tidigare än väntat. I detta fall byter batteriet är nödvändig. Här är stegen som ersätter din gamla laptop batteri med en fräsch och ny.

  1. Köp ett kompatibelt batteri. Du kan referera till den bärbara datorns handbok eller bara krafsa ner en modell av det gamla batteriet anges.
  2. Redo ditt nya batteri och bruksanvisning. Öppna din nyinköpta batteriet och placera den nära din bärbara dator så att påskynda arbetet. Också sätta din bärbara dator handbok inom räckhåll för guidad referens.
  3. Spara de relevanta filer och program som är öppna. När du gör något eller spelar ett spel samtidigt som du byter batteri, glöm inte att spara den utifall en oväntad sak kommer att hända. Ta bort batteriet kommer inte stänga av din bärbara dator, så oroa dig inte. Ändå är det fortfarande klokt att byta batteriet när den är avstängd.
  4. Anslut din bärbara dator till ett vägguttag. Anslut den bärbara laddaren till den bärbara datorn och Jack the laptop adapter till uttaget. Detta för att behålla makten i den bärbara datorn, annars din bärbara dator skulle plötsligt stänga och påverka din hårddisk. I avsaknad av en sockel, stänga den bärbara datorn ut bara för att vara säker.
  5. Dra ut batteriet. Först, vrid den bärbara datorn över och leta efter batterispärren. Öppna den som anges i bruksanvisningen. Placera batteriets spärr i frigöringsläget. Försiktigt ta ut batteriet och placera den tillfälligt på en torr plats. Du kan tänka på hur man gör med det senare.
  6. Leta efter receptor stiften och placera batteriet. Räkna ut hur batteriet ska placeras genom receptorn stift. Om du är osäker, se manualen. Placera försiktigt batteriet på sin plats och tryck den i sitt fack. Om batteriet verkar vara stort för utrymmet, inte tvinga det. Du kan förstöra både din bärbara dator och din nya batteriet. Kontrollera igen om de är på rätt ställe. Sätt spärren till det låsta ursprungliga position. Om fastnat, flytta batteriet om tills spärren låses.
  7. Ladda den bärbara datorn. Olika bärbara datorer har olika laddningstider för nyligen utbytta batterier. Du kan överväga att lämna den för mer eller mindre 24 timmar. Ständigt kontrollera laptop i systemfältet ikonen.

Använd inte din bärbara dator medan du laddar

Använd inte din bärbara dator medan du laddar. Bara vänta på att ladda fullt. Efter att ha laddat ditt nya batteri, kommer din bärbara dator nu läsas att gå.

Hur att ersätta din laptop batteri. Köp ett kompatibelt batteri.
Hur att ersätta din laptop batteri. Köp ett kompatibelt batteri.

Bara en bit av råd: du kan köpa ett annat batteri om det inte finns något eluttag i närheten och du verkligen behöver göra några viktiga jobb med din bärbara dator.

Byta din laptop batteri, till skillnad ersätta en bärbar dator moderkort och mer komplexa tillbehör, är faktiskt väldigt enkelt att göra.