O2e

Hur att bryta WEP - kryptering

Trådlös Equivalent Privacy eller WEP är ett kodsystem används vanligtvis för att skydda trådlösa nätverk från obehörig åtkomst. Att veta hur man bryter WEP-kryptering kommer att kräva vissa grundläggande färdigheter på datorn. Det kan vara praktiskt, särskilt om du vill kontrollera om din trådlösa systems säkerhet är verkligen tillräckligt skyddade och säker från hackare "intrång.

1. Ladda ner en paket sniffer.

Som vi alla vet, är datorer som är anslutna i ett trådlöst nätverk levereras med trådlösa LAN-kort så att utbyta datapaket med varandra. För att veta om detta utbyte är verkligen bevakas av WEP-kryptering, installera ett paket sniffer på din dator. En paketsniffning programvara har kapacitet att avlyssna data som skickas till och från flera datorer i ett trådlöst nätverk och som sådan kommer att vara ett bra program att använda för att mäta effektiviteten av WEP-kryptering. Det finns många Paketsniffare på webben och vissa kan även laddas ner gratis.

2. Installera programmet paketsniffare.

Hur att bryta WEP - kryptering. Ladda ner en paket sniffer.
Hur att bryta WEP - kryptering. Ladda ner en paket sniffer.

Vissa paketsniffning program som Kismet och airsnort kommer i form av källkod. Detta innebär i huvudsak att du måste ha den kunskap som krävs för att sammanställa dessa källkoder för att kunna använda dem i första hand. Om du inte vet hur man gör det och sedan välja ett paket program sniffer programvara som kommer med ett installationsprogram. Gå igenom instruktionerna vanligen för att hjälpa dig i processen för installationen.

3. Skapa en kopplingspunkt för testet.

För att göra detta, kan du behöva nätverksadministratören tillåtelse att undvika eventuella problem. I syfte att testa paketsniffare, skapa en trådlös åtkomstpunkt som är nästan lika med en för närvarande används i ditt nätverk.

4. Tillhandahålla en IP-adress.

Testet trådlös åtkomstpunkt bör ges en Internet Protocol (IP) adress som kan förvärvas från tillgängliga pooler i det trådlösa nätverket. Efteråt öppnar en webbläsare och skriv in den valda IP-adressen på fältet Webbadress. Efter det, gå till WEP-kryptering modul genom att klicka på fliken Säkerhet, ange WEP-koden och klicka på Spara. Slutligen, stäng webbläsarfönstret.

5. Länka testdator till den trådlösa åtkomstpunkten.

På testdator, öppna nya trådlösa ansökan nätverk underhåll. Om testet datorn var korrekt ansluten kommer nätverket att visas på datorn. Anslut testdator till det trådlösa nätverket och skriv in den exakta WEP-koden.

Installera programmet paketsniffare. Skapa en kopplingspunkt för testet.
Installera programmet paketsniffare. Skapa en kopplingspunkt för testet.

6. Låt paketsniffare att göra sitt jobb.

Öppna paket sniffer och ge det lite tid att genomsöka nätverket och prov de krypterade WEP paketen. Det skulle typiskt ta en timme för att göra testet. Om packet sniffer är effektiv, kommer det att avslöja så småningom WEP-kryptering kod.

Om målet är att granska ett nätverk säkerhet då skisserade förfarandet ovan är ett bra sätt att uppnå detta. Kom ihåg att be om lov från nätverksadministratören eller annan personal myndighet. Bryta en WEP-kryptering kan anses olagligt och straffbart enligt lag. Denna metod ska användas med stor diskretion.