O2e

Hur återställer XP till fabriksinställningarna

Windows XP är utan tvekan den bästa operativsystem någonsin komma ut av Microsofts sortiment. Det är den mest stabila och mest användarvänliga. Det är inte konstigt att de flesta affärs-och personliga system fortfarande använda den trots nyare Windows 7 som lanserades för några månader sedan. Medan Windows 7 påstår sig vara bättre än Windows XP på fler sätt än ett, det finns en funktion som de båda har som gör dem så bra. Systemåterställning i både Windows XP och 7 kan en användare återställa systemet till ett tillstånd som tidigare sparats i det förflutna. Denna funktion är mycket användbar när systemet knullas upp av ett virus eller en oavsiktlig radering av systemfiler. Här är stegen för att ställa din Windows XP rätt genom att återställa den till fabriksinställningarna eller till ett säkert tillstånd.

Stäng av systemet

Hur återställer XP till fabriksinställningarna. Koppla loss alla enheter.
Hur återställer XP till fabriksinställningarna. Koppla loss alla enheter.

Stäng av systemet. Så har din dator börjat skruva upp och du verkligen inte vet varför. Du skannas systemet med den senaste anti-virus runt och det fortfarande skruvar upp. Frustration och ilska kommer att sakta krypa upp. Låt det inte. Ta ett djupt andetag och hålla sig lugna. Det första du bör göra är att starta om ditt system. Efter omstarten, om det fortfarande skruvar upp, slå sedan av maskinen och följ efterföljande steg.

Koppla loss alla enheter. Innan du sätter datorn igen, är det viktigt att ta bort och koppla bort externa enheter som är anslutna till den. Skrivare, kameror, externa hårddiskar, eller andra enheter anslutna bör tas bort.

Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer

Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer. Slå på datorn och sätt i en skrivbar DVD eller flash-enhet som gör att du kan säkerhetskopiera alla dina viktiga filer och program. Oavsett vilken metod, bränna eller överföra filer ifall systemet kraschar under systemåterställning proceduren.

Återställ datorn

Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer. Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer.
Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer. Slå på systemet och säkerhetskopiera dina filer.

Återställ datorn. När alla dina viktiga filer säkerhetskopieras och säkra kan du börja nu processen att faktiskt återställa din dator. Leta upp och klicka på "Start"-knappen i det nedre vänstra hörnet på skrivbordet. Klicka på denna kommer att ta upp på "Start"-menyn. På den popup-menyn, välj "Tillbehör" från programmen listas på "Program"-menyn. På den öppna undermenyn, välj och klicka på "System Tools" och välj "Systemåterställning" från "System Tools" undermenyn. Detta bör ge dig en ny meny där du kommer att fortsätta att ange konfigurationen systemåterställning. Tänk på att Systemåterställning i Windows XP är bara användbar om den aktiverades och kör ett par dagar före dagen för den faktiska restaurering. I varje fall när den nya menyn erbjudna, klicka på "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt" länken och klicka på "Nästa" för att fortsätta. I det nya fönstret kommer en kalender att visas med datum för varje sparad punkt. Välj datum där du vill att din dator för att återgå till och klicka på "Nästa". Eftersom du vill återställa datorn till fabriksinställningarna, välj den tidigaste spara punkten eller en närmast det datum då XP installerades. Bekräfta alla detaljer om nästa fönster och starta återställningen.

Systemåterställning bör bara ta några minuter att slutföra. En omstart av systemet kommer att ske automatiskt och när det startar upp, bör staten i din dator vara samma stat på datum och tid du valt.