O2e

Hur återställa raderade historia i windows

Operativsystemet Windows register användarens aktivitet i loggfiler som gemensamt kallas "History." I samband med Internet, dessa filer innehåller information som talar om vilka webbplatser vi har besökt eller loggat in eller vad webbapplikationer vi kan ha använt. Andra Historia filer inkluderar nyligen öppnade dokument, filer sökhistorik, springa historia, och öppna / spara historia. Radera listan Historik är ett bra sätt att skydda vår integritet. Men ibland kan vi behöva påminna en viss del av informationen. Lyckligtvis i en Windows-baserade system finns det ett sätt att återställa tidigare raderade historia.

System Restore
Detta är ett verktyg som finns i Windows XP som tar "ögonblicksbilder" av kritiska systemfiler, registernycklar inställningar och vissa programfiler. Dessa ögonblicksbilder lagras som återställningspunkter eller särskilda tillstånd av ditt system som du kan gå tillbaka till genom att köra detta verktyg. Detta används främst för felsökning system problem, men man kan också återställa tidigare borttagna historia filer genom att återgå till punkt innan dessa filer har tagits bort.

Hur återställa raderade historia i windows. System Restore.
Hur återställa raderade historia i windows. System Restore.

  1. Logga in på datorn som administratör. Andra kontotyper kommer inte att ha tillgång till detta verktyg.
  2. När du loggat in, klicka på följande i sekvens: Start - Alla program - Tillbehör-Systemverktyg - Systemåterställning.
  3. När Systemåterställning öppnas, välj "Återställ datorn till en tidigare tidpunkt" och klicka sedan på Nästa.
  4. Fönstret "Välj en återställningspunkt" sidan visas. Det finns en lista som heter "På denna listan, klicka på en återställningspunkt." Välj rätt datum och klicka på Nästa.
  5. På nästa sida ska visas är "Bekräfta vald återställningspunkt." Klicka på Nästa och programmet kommer att utföra och sedan starta om datorn.
  6. När datorn har startats om kan du se historik på Windows Explorer och se om du har återhämtat den filen du söker efter.

Sök
Använda Systemåterställning kan vara opraktiskt som värdefulla program installerade efter den valda återställningspunkten kanske inte fungerar korrekt vilket kan försämra datorns prestanda. Det finns loggfiler som inte är associerade med systemregistret eller individuellt program loggar heter "index.dat." Du kan använda sökverktyget för att hitta alla index.dat filer som lagras i din dator. För att komma index.dat filer men du kommer att behöva ett separat program. Du kan söka efter en "Index.dat reader" på Internet sedan hämta och installera den.

  1. Klicka på Start och sedan Sök. Fönstret Sök kommer att visas.
  2. På den vänstra fönsterkarmen välja "Alla filer och mappar."
  3. Typ "index.dat" på den första rutan. I den sista märkt rutan "Leta i:" välj från rullgardinsmenyn alla dina hårddiskar (C:, D:, osv).
  4. Programmet kommer att utföra och en lista över alla funna index.dat filer kommer att visas till höger på fönsterramen.

Klicka på Start och sedan Sök.
Klicka på Start och sedan Sök.

Historia filer är en svag punkt som hackare kan använda för att stjäla din personliga information. Konsekvent bort dem är faktiskt en bra säkerhetsåtgärd. När det gäller att logga in, lösenord och annan känslig information är det mycket bättre att bara memorera dem eller om det finns för många, skriva ner dem på ett papper. Aldrig lämna dem liggande i din hårddisk eller webbläsare historia.