O2e

Förstärkare och subwoofer kablar för en hemmabio

Lär dig att identifiera de bästa kablarna för att producera bra ljud i din hemmabio.

En av de svåraste sakerna att sätta upp i en hemmabio är högtalarsystemet. Du måste veta exakt hur många varor du kommer att behöva, vilket märke eller göra du behöver, där du ska sätta dem i ditt hem, och vilka kablar och längder du behöver för installationen. Med dessa faktorer som skall beaktas, är det inte konstigt många människor blir det fel första gången.

Platsen är allt Leta efter kablar med ett identifieringssystem,. Det oftast har färgkodning, vilka etiketter kanaler och faser. Organisera dem är avgörande för en felfri hook-up av de många talarna som behövs i en hemmabio. De viktigaste Vänster och höger högtalare ska alltid ha samma kabellängd för att undvika obalanserade ljud mottagning. Placering av förstärkaren och de subwoofers för nära systemet skulle vara en dålig idé, eftersom de är benägna att akustisk återkoppling som orsakas av vibrationer.

Förstärkare och subwoofer kablar för en hemmabio. Identifieringssystem,.
Förstärkare och subwoofer kablar för en hemmabio. Identifieringssystem,.

Förstärkare bör ha en längre kabel, eller åtminstone längre än huvudhögtalarna, eftersom de är mer sårbara för oönskad feedback från andra ljudenheter, även mobiltelefoner, som orsakar förlust av ljud eller försämring av kvaliteten. När det gäller subwoofern bör den stå alltid nära till förstärkaren för bättre kvalitet, men inte för nära, igen, för att bara undvika onödig återkoppling från systemet.

Talaren som är gör det särskiljande högt basljud är subwoofern. Den förstärker genom att endast använda låga frekvenser från ljudkällan. Den enda skillnaden mellan dessa två är utan förstärkaren skulle subwoofern vara värdelös.

Vilka kablar behöver vi för att ansluta en förstärkare till en subwoofer i ett hemmabiosystem? Först bör vi ta hänsyn till vilken typ av hemmabiosystem kommer vi att använda. När vi vet skulle kabel identifiering gå smidigt.

Lär dig att identifiera de bästa kablarna för att producera bra ljud i din hemmabio. Köp en högtalarkabel med en stor mätare.
Lär dig att identifiera de bästa kablarna för att producera bra ljud i din hemmabio. Köp en högtalarkabel med en stor mätare.

  • Köp en högtalarkabel med en stor mätare. Kom ihåg det mindre mätaren desto större ledaren inuti som kan uppfylla kraven på kraften i dagens hemmabiosystem. Samma process gäller för de kablar som skall användas i förstärkarna och subwoofers.
  • Köp den bästa kabeln du har råd. Den optimala nivån av kablarna kan du tänker använda bör åtminstone vara i samma nivå på högtalarna och apparater du ska köpa. Försök att öka din budget för kablar eftersom det kan spara pengar från att åter köpa en annan uppsättning av kablar (i händelse av skada, förstås).
  • Få kablar som har kanalen identifiering. Detta kommer att minska krånglet med att gissa var du ska ansluta kablarna. Med diagram i hemmabiosystem hjälper också, så länge du köpte kablar som vår kompatibla med den.
  • Kontrollera att kablarna har 24k guldpläterade kontakter. Detta ger optimal signalöverföring och ger en säker anslutning till alla uttag. När det gäller att använda exponerade koppartrådar, de är bara bättre under de första månaderna efter att köpa den. Även om guldpläterade dessa är lite dyrare än koppar, kan det rädda dig från oönskade skador på grund av oxidation. Med skador, måste du köpa en annan uppsättning av kablar. Det kan kosta dig massor av pengar.

Med förstärkare och subwoofers i ditt hemmabiosystem kommer att drastiskt förbättra kvaliteten på underhållning får du varje gång du använder komponenterna. Förvänta bättre effekt ljud nästa gång du tittar på en film.