O2e

Felsökning en vintage stereo

Det finns människor som gillar att lyssna på musik på vintage stereosystem på grund av ljudkvaliteten den producerar. Ljudet får inte vara så rena som det digitala ljudet som stereoanläggningar producerar idag men det är något ekologiskt om att lyssna på musik genom rörförstärkare och koner papper. Om du vill skjuta upp den gamla stereon sitter i din vind, måste du göra lite felsökning eftersom det inte har använts på ett tag. Det finns några inledande steg att gå igenom för att se till att du inte skadar systemet när du slår på den för första gången på länge.

1. Inledande inspektion

Felsökning en vintage stereo. Kontrollera alla kablar för att se om de är alla ordentligt anslutna.
Felsökning en vintage stereo. Kontrollera alla kablar för att se om de är alla ordentligt anslutna.

Det finns ingen garanti för att vintage stereo kommer att fungera som det brukade när du får den av lagring. Du måste inspektera stereon innan du kan ansluta den i. Placera vintage stereoanläggning på en plan yta som ett bord, men rensa ut andra objekt först. Inspektera ytterhöljet för att se om det finns tecken på skador som hål som gjorts av hus skadedjur. Se om det finns några tecken på klibbiga vätska läcker från enheten. Använd en uppsättning skruvmejslar för att öppna höljet. Se till att sätta skruvarna i en behållare för förvaring. Du kommer att använda dem igen när du åter montera enheten.

Kontrollera alla kablar för att se om de är alla ordentligt anslutna

Kontrollera alla kablar för att se om de är alla ordentligt anslutna. Om du hittar trådar som har exponerade delar där isoleringen har lossnat, kan du använda eltejp för att täcka dem. Inspektera rören om det finns tydliga tecken på skador som sprickor och brännmärken. Du kan ta bort dem genom att försiktigt gunga den på plats tills du kan enkelt dra ut dem. Kontrollera om det finns några kännetecken för varje rören du drar ut. Sök ersättande rör på Internet för de skadade rören. Rengör alla anslutande delar med kontakt renare så det kommer att vara fri från smuts och rost som byggts upp över tid. Om rören är klar och fri från smuts, kan du lägga dem sedan tillbaka på sina rätta platser.

2. Rena krukor

Felsökning en vintage stereo.
Felsökning en vintage stereo.

Vrid vreden som styr ljudkvaliteten och frekvens på vintage stereo och se om det blir lätt hela vägen till vänster och höger. Använd kontakten för att rengöra krukorna bakom spakarna. Leta efter en liten öppning på krukor och spray i lite kontakt renare när du slår kontrollerna.

3. Återmontera enheten

Placera höljet tillbaka på stereoanläggning och skruva den på plats med skruvarna du tog bort tidigare. Om det finns separata högtalare enheter för stereo kan du ansluta kablarna till högtalaren utgång stereoförstärkare och anslut sedan den andra änden till talarens ingång.

4. Ström på

Vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder när du sätter i vintage stereoanläggning till vägguttaget. Du kan använda en spänningsregulator på stereon innan du ansluter den i. Anslut stereo nätsladd till spänningsregulatorn, men se till att alla strömbrytare för båda enheterna är i läge "Av". Ta spänningsregulator nätsladd och anslut den till vägguttaget och slå sedan på spänningsregulatorn. Vänta en minut eller två och sedan slå på stereon strömbrytare. Om allt är bra att du ska kunna lyssna på musik på din vintage stereo.

Vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder vid hantering av en vintage stereo. Du kan få en elektrisk stöt från enheten om du inte är försiktig.