O2e

Felsökning en satellitradio

Det finns bara två satellitradio tjänsteleverantörer

Det finns bara två satellitradio tjänsteleverantörer, Sirrius och XM. Så om du planerar att köpa en, skulle den huvudsakliga faktorn vara vilken modell för att få och hur mycket du är villig att betala för. Eftersom satellit radioapparater lita på signalmottagningen kan du få problem med dina enheter. De kan oftast hindra dig, att du vill bara ge upp dem samtidigt tro att man inte kan göra något åt ​​problemen. Det finns faktiskt några riktlinjer och instruktioner för hur du felsöker satellit radioapparater. Bara läsa på nedan och du kan ha din satellitradio fungerar perfekt på nolltid.

Felsökning en satellitradio. Bekräfta med kunden representant.
Felsökning en satellitradio. Bekräfta med kunden representant.

  • Refresh aktivering. Om du har svårt att få signal, kan du gå Sirrius 'eller XM webbplatser och slog på "refresh-signalen."
  • Bekräfta med kunden representant. Bara att se till att din satellitradio har aktiverats på rätt sätt, kontakta din tjänsteleverantörens kunder representanter. Det kan hända att begäran om aktivering på deras hemsida inte registrera eller få behandlas omedelbart.
  • Kontrollera antenn. Se till att antennen är ansluten till radions rätt ingång för att få tydlig signal. Du måste också kontrollera kontakt och kabel för eventuella skador. Satellit radioapparater skulle inte få signal om de är belägna i områden där signalen kan blockeras, t.ex. källaren eller garaget.
  • Ställ satellitradio till kanal 1. Ställ in den på kanal 1, så att den kan få stationer från din operatörs satellit. Du kan testa det genom att byta till andra kanaler.
  • Kontrollera om frans störningar. Om det finns frans störningar som kommer från närliggande station hörs statisk från stationen eller det kan också vara musik eller röster hörda i bakgrunden. Vanligtvis, satellit radioapparater har RF modulatorer. Dessa använder FM-frekvenser i syfte att få ljud i högtalarna på din bil.
  • Hitta tydliga kanaler. För att få de tydligaste kanalerna, testa din radio med några av de oanvända och tillgängliga FM-frekvenser. Om du är säker på att det inte finns någon störning men du får fortfarande svag signal, flytta din antenn.
  • Anslut till ljudsystemet. Du kan använda kassettspelare i bilen. Om satellitradio inte har någon kassettadapter, det är faktiskt lätt att få en för det. Allt du behöver göra är att ansluta det åt radions ljudutgång. Sedan pop den andra änden åt spelaren.
  • Testa mottagare med hem kit. Det kan vara ett problem om RF-modulator, om alla stationer komma högt och tydligt. Om så är fallet, har radion bytas.


Du måste också kontrollera om din satellitradio inte är låst

Du måste också kontrollera om din satellitradio inte är låst. Om det är, kommer du inte att kunna ändra stationer. Du kommer också att se en "lås"-indikatorn. Om du vill stänga av den genom att trycka på "Mute / Paus / Lock"-knappen om radion har denna. Om den inte gör det, sätt ett gem slut i återställningshålet på din radio. Det är också viktigt att alltid se till att din satellitradio batteri har tillräcklig laddning.