O2e

Felsökning av en video - adapter i Windows XP

Titta på video på persondatorer har snabbt blivit en av favorit hobbies flesta människor. I själva verket har det blivit en stor del av människors varje dag underhållning. De videor sett allt från spännande DVD-serien, roliga YouTube-videor, fantastiska klipp baby, av denna världen trick, otroliga footages och så mycket mer. Men vad händer om titta på video sätts till ett stopp på grund av ett problem i din dator?

Oroa dig inte, för problem som detta verkligen hända datorns Windows XP grafikkortet. När din video titta besväras inte bara packa upp din dator och ta den till butiken snabbt. Det finns sätt för dig att räkna ut problemet och åtgärda det. Här är några tips på hur du felsöker ett bildskärmskort i Windows XP.

  • Att få in i roten av saker. Det första du måste göra är att öppna datorn. Koppla in den och låta datorn starta. Nu då, logga in era uppgifter användarkonto för att börja använda datorn. Leta efter datorns grafikkort. Detta kan göras genom att klicka på följande alternativ i det här mönstret: Start, Inställningar och sedan på Kontrollpanelen. Du kommer inte att kunna felsöka datorns Windows XP grafikkort om du inte öppna den. Det är lätt att öppna datorn. Men du måste starta det rätt.
  • Fler alternativ för att komma in. Nu när du är i Kontrollpanelen, det finns fortfarande några alternativ du har att välja innan du börjar felsökningen. I Kontrollpanelen, leta efter "System" alternativet. Klicka på den när du har hittat den. Klicka på den kommer att leda dig till ett alternativ där du kan växla datorns inre kärna eller hårdvara. Det grafikkort kan hittas i detta område av din dator. Sedan klickar du Maskinvara. Efter att du på Enhetshanteraren. Det finns många steg för dig att ta innan du faktiskt får besvära skjuta datorns Windows XP grafikkortet.
  • Slutligen kommer in i grafikkortet. Nu när du har klickat på Maskinvara, är det dags att leta efter symbolen "+". Det brukar finnas bredvid grafikkortet. Detta kan placeras i fönstret Enhetshanteraren. Välja "+" öppnar en skärm där du kan titta på information om datorns Windows XP grafikkortet. Dubbelklicka sedan på den typ av grafikkort som du tror behöver lite felsökning.
  • Felsökning tid. Det kan ha tagit ett tag att komma in i del där du äntligen felsöka datorns Windows XP grafikkortet. Men äntligen här är det. Och det kan tyckas svårt att komma in, men själva felsökningen är lätt om du följer nästa steg flitigt. Det första du måste göra är att dubbelklicka på en flik. Den här fliken kallas fliken Allmänt. Detta finns på videoadapterns ny skärm. När du klickar på fliken Allmänt i Windows XP kommer du att se ett alternativ som läser "Felsökning". Klicka här. Windows XP: s Felsöka program börjar gälla. Efter det kör en diagnostisk kontroll det ger dig rekommendationer om vad som behöver göras så att grafikkortet fungerar igen.

Felsökning av en video - adapter i windows XP. Att få in i roten av saker.
Felsökning av en video - adapter i windows XP. Att få in i roten av saker.

Med datorns grafikkort problem nu upp, kan du fortsätta att titta på och njuta fler klipp.