O2e

Dela ipod musik med en annan dator: dela musik gratis

Kolla in dessa ipod tips musikdelning med SharePod

Under ganska lång tid hade jag sökt ett sätt att överföra musikfiler på min iPod till en annan dator så att jag kunde dela dem med mina vänner. Jag kom över en intressant artikel som gick in i detalj om hur du använder din iPod som en lagringsenhet eller sekundär enhet. Detta visade sig vara katastrofala.

Ändå visste jag idén var bra, så jag sökte ett program som skulle göra allt för mig.

Dela ipod musik med en annan dator: dela musik gratis. Du behöver microsoft.
Dela ipod musik med en annan dator: dela musik gratis. Du behöver microsoft.

Efter en hel del forskning, kom jag slutligen över 100% gratis program - SharePod.

iPod Prep
Innan denna tutorial, finns det några saker du behöver veta:

 • SharePod arbetar nu med iPod Touch samt iPhone.
 • Du behöver Microsoft. NET 2 ram för att det ska fungera (de flesta Windows-system har detta redan).
 • . M4p filer är kopieringsskyddad, så att de inte kan spelas av obehöriga användare alls. Praktiskt taget alla. M4p filerna numera köps från iTunes. Om du vill lägga. M4p filer på din iPod utan att använda iTunes (och utöva dina verkligt användningsrättigheter!), Kan du använda Hymn för att konvertera filerna till standard. m4a iPod-musik format (som sedan kan importeras av SharePod).
 • En säkerhetskopia ska skapas av alla filer på din iPod innan överföringen påbörjas. Detta kommer att säkerställa att filerna inte går förlorade i händelse av att något går fel.

Överför din musik
Med dessa fakta uppgav, låt oss börja:

Kolla in dessa ipod tips musikdelning med sharepod. Skapa en mapp på din dator som kallas "ipod-musik".
Kolla in dessa ipod tips musikdelning med sharepod. Skapa en mapp på din dator som kallas "ipod-musik".

 1. Skapa en mapp på din dator som kallas "iPod-musik" eller vad du vill kalla det. Detta kommer att möjliggöra enkel tillgång till musikfiler som du vill dela.
 2. Ladda SharePod . Det är gratis och kommer som en. zip-fil. Spara filen. Välj inte öppna eller köra när du hämtar programmet!
 3. Anslut din iPod till USB-porten. Om iTunes inte öppnas automatiskt du vill öppna den nu. Klicka på iPod symbolen och se till att de "Öppna iTunes när iPod är ansluten" inte är markerat. Den här kryssrutan finns i fliken Inställning i iTunes-fönstret. Efter navigera till den här skärmen valet finns under rubriken "Alternativ". Mata ut och koppla din iPod.
 4. Stäng iTunes.
 5. Anslut din iPod till USB-porten. Det kommer att erkännas som ny maskinvara (Mass Storage Device). Låt den installera sig själv som sådan.
 6. Gå till "Den här datorn". Du bör se till att din iPod har erkänts som en enhet.
 7. Hitta SharePod. Zip-filen som du hämtade. Packa den till din iPod enhetsbokstav. Att packa upp filen, högerklicka på ladda ner och välj "Extrahera alla" från menyn. Detta gör att du kan välja målmapp för filerna. Välj enhet skapats för din iPod och programmet kommer att extrahera alla filer till den enheten. SharePod är nu installerat på din iPod! Det är där du vill att det ska vara.
 8. Gå till enhetsbeteckningen representerar din iPod. På min dator jag helt enkelt navigera till "Den här datorn" och sedan "Mark iPod (F :)." Klicka på den här enheten för att visa SharePod filen.
 9. Gå till SharePod mapp och klicka på för att öppna den.
 10. Dubbelklicka på SharePod programfilen (ikon ser ut som en iPod). Detta kommer att öppna programmet.
 11. Välj de låtar du vill överföra till din dator. För att välja dem alla klicka på den första, bläddra ner och hålla SHIFT klicka en gång på den sista filen.
 12. Välj Föra över till PC från huvudmenyn och välja att kopiera i "iPod Music" mappen du skapade tidigare.

  VIKTIGT: När du väljer den mapp du kopierar till, se till att på samma skärm du väljer att spara filer som: [Artist] - [titel]. Annars filnamn kan vara för lång för att importera till en annan iPod.

 13. Klicka på OK och kopieringen startar. Detta kan ta lite tid beroende på hur mycket iPod-musik du har.
 14. När kopieringen är klar kan du använda mata ut iPod knappen längst upp på skärmen innan du kopplar din iPod.

Din musik är nu i filen "iPod Music" och på din iPod!

Nu när du har gjort detta på din egen dator, har du kunskap att dela din musik eller överföra den till en annan dator. Det finns hjälpfiler och instruktioner för att dela musik på SharePod platsen. Men jag sprang in i några problem med att använda det första par gånger och skrev detta för att göra det enkelt och smärtfritt för dig.

Alternativ:
Det finns en mängd olika program som erbjuder användaren ett sätt att överföra musik och andra medier från en iPod till en dator. Nedan finns några alternativ till SharePod programvara.

 • Sci-fi hi-fi - Detta program är tillgänglig för gratis nedladdning. Programmet gör det möjligt Mac-användare att överföra musik från sin iPod till en Mac-dator. http://www.scifihifi.com/podworks/
 • Kopiera trans - Det här programmet erbjuds gratis till alla användare. Kopiera Trans kan överföra musik från både iPod och iTouch till antingen en Macintosh eller Windows-dator.

Sista anmärkning: När jag skriver detta jag lyckats överfört 2556 låtar från min iPod till min laptop.