O2e

Blockera och avblockera webbplatser: internet proxyservrar

Få tips att komma blockerade webbplatser

Blockera och avblockera webbplatser är enkla men effektiva sätt att kontrollera vilket innehåll kan visas och det tar bara en kort tid för att initiera. Dessa kan vara permanenta eller tillfälliga lösningar för att skydda din dator eller begränsa vad du eller andra, såsom barn som surfar på Internet, kommer att kunna se. Om du vill lära dig mer om säkerhet på Internet, kommer dessa tips hjälpa dig med att blockera och avblockera webbplatser.

Det finns många program som är tillgängliga för att blockera webbplatser. Men även om dessa program är bra, kan de orsaka ibland mer problem genom att blockera innehåll du vill komma åt. Innan du investerar i dessa program, kan du ta några steg för att blockera webbplatser och kontrollera innehåll på egen hand. I Internet Explorer går du till menyn "Verktyg" och välj "Internet-alternativ." I fliken "Innehåll", klicka på "Aktivera" under "innehåll." För att förhindra någon annan blockera eller avblockera webbplatser på din lista, skapa ett lösenord. Klassificering av innehåll kan du betygsätta vissa typer av webbplatser och det kommer automatiskt blockera eller begränsa webbplatser baserat på det systemet. Justera betyg i "Betyg"-fliken. Om du vill blockera specifika webbplatser från att nås gå till "Godkänd platser"-fliken och lägg varje webbplats du vill blockera i listan. Välj "Aldrig" och välj sedan "Ok". Om du inte vill använda Klassificering av innehåll, gå till Internet-alternativ igen och under fliken "Säkerhet", det finns alternativ för "Tillförlitliga platser" och "Ej tillförlitliga platser." Dessa kommer automatiskt blockera innehåll eller genom att välja "Anpassad nivå" kan du bestämma vilka webbplatser som blockeras eller tillåts.

Blockera och avblockera webbplatser: internet proxyservrar. Få tips att komma blockerade webbplatser.
Blockera och avblockera webbplatser: internet proxyservrar. Få tips att komma blockerade webbplatser.

Avblockera webbplatser kan du justera innehållskontroll för att passa dina behov. Det kan vara svårt att komma åt blockerade webbplatser. Om du har ställt in ett säkerhetssystem, så ska du kunna läsa instruktionerna och följ stegen för att inaktivera webbplats-blockerande åtgärder som vidtagits. Om det inte finns någon programvara och du manuellt blockerade varje plats eller används av innehåll kan du låsa upp dem manuellt. Enligt Klassificering av innehåll, lägre betyg eller ta bort blockerade webbplatser från den godkända webbplatser listan. Under "Säkerhet" flik tar du bort blockerade webbplatsen från den begränsade listan för att låsa upp den. Du kan lägga till sidor till betrodda eller godkända listor för att säkerställa att det kommer att förbli hävs.

Om du använder en dator på ett Internet-säkerhet system kan du inte manipulera, måste du hitta en väg runt den webbplats programvara som blockerar. Ett sätt att låsa upp en tidigare blockerad webbplats är via en proxyserver. Utanför säkerhet filtret blockerar din dator, kan Internet proxyservrar nås via Internet. Det finns ett antal webbplatser som tillåter dig att komma åt en proxyserver. Din PC gränssnitt med proxyservern, som ansluter till den blockerade webbplatsen låsa upp platsen genom att fungera som en mellanhand.