O2e

Avinstallera en Ethernet-adapter

Ethernet-adaptern är enheten som ansvarar för att ge din uppkoppling datornätverk. Denna enhetens ingång (visas på baksidan av datorns hölje) är där du ansluter ditt LAN eller Ethernet-kabel. Precis som alla andra hårdvara komponent, kan denna enhet avinstalleras. Här är några riktlinjer för hur man gör det i en Windows-baserad dator.

Ett. Navigera till min dator.

Min dator är en allmän katalog på ett Windows-system som ger dig tillgång till alla lokala hårddiskar, flyttbara diskar, optiska enheter och i princip all programvara och maskinvara som är installerad på ditt system. Det är oftast en genväg på skrivbordet, men det kan även öppnas från Start-menyn. Du kan högerklicka på genvägen på skrivbordet och välj Egenskaper på snabbmenyn. Alternativt kan du öppna fönstret och klicka på View System Information från den vänstra panelen. Antingen åtgärder kommer att öppna dialogrutan Systemegenskaper.

Avinstallera en Ethernet-adapter. Navigera till min dator.
Avinstallera en Ethernet-adapter. Navigera till min dator.

2. Öppna Enhetshanteraren.

Dra upp fliken Maskinvara i dialogrutan Systemegenskaper. Det kommer att finnas tre avsnitten på den här fliken: Enhetshanteraren, drivrutiner och profiler hårdvara. Klicka på knappen Enhetshanteraren för att öppna upp sitt fönster. Detta fönster innehåller alla hårdvarukomponenter installerade på ditt system. Det ger också ett gränssnitt för dig att justera egenskaper och inställningar för varje del av maskinvaran. Listan är organiserad i en expanderbar träd disposition. Du kan visa sub objekt genom att klicka på plustecknet i huvudrubriker. Om du vill se alla dina hårddiskar för exempel klicka på plustecknet före rubriken "Hårddiskar".

Tre. Välj nätverkskort.

Du letar efter den Ethernet-adapter på listan Enhetshanteraren. Notera att det inte kommer att märkas som sådana. Det kommer att bli en sub objekt visas under Nätverkskort. Håll utkik efter detta på listan och klicka på plustecknet för att se den aktuella enheten, skriven med namn och modellnummer. Klicka på den en gång för att markera det.

4. Avinstallera hårdvaran.

Öppna Enhetshanteraren. Avinstallera hårdvaran.
Öppna Enhetshanteraren. Avinstallera hårdvaran.

Vid val av Ethernet-anordning på listan, kommer du att se nya ikoner visas i slutet av Enhetshanteraren menyrad. En av dem är en bildskärm märkt med ett "x" och den andra är också monitor men markeras med en cirkel och diagonala snedstreck. Den första ikonen aktiverar avinstallera processen, medan den andra ikonen kommer endast inaktivera enheten. Det finns en skillnad mellan hur du avinstallerar och handikappande. Den sistnämnda endast temporärt gör anordningen inaktiv på systemet, men dess förare och andra programvarukomponenter fortfarande installeras på systemet, och de kommer att fungera normalt när enheten är aktiverad. Avinstallera enheten är en mer permanent last. Detta kommer att ta bort alla drivrutiner och programvarukomponenter. Anordningen så långt som till systemet vet, inte kommer att existera, även om det fortfarande fysiskt ansluten. Ett annat sätt att börja avinstallera Ethernet-adaptern är att högerklicka på den och välj alternativet Avinstallera från snabbmenyn som visas.

Varningsmeddelanden visas i början av förfarandet. Klicka på OK för att fortsätta eller Avbryt för att avbryta processen.