O2e

Använd en colorwash effekt i Photoshop

Befogenhet att ge liv åt bilder är bland de saker som modern teknik har erbjudit oss. Tillämpa olika konst stilar till fotografier är ett lätt jobb att göra med hjälp av modern grafik programvara. Grafiker använder grafiska program för snabbare produktion.

Grafiker tenderar att använda Photoshop för att tillämpa konst stilar till stillbilder. Colorwash är en konst teknik som förvandlar en del i ett foto till grå-skala eller desaturated. Denna stil ger ny känsla, och det förbättrar utseendet på bilden. Om du vill använda Photoshop vid tillämpningen av colorwash effekt kan du använda verktyget historia pensel:

Använd en colorwash effekt i photoshop. I menyn arkiv väljer du (BILD) (justering).
Använd en colorwash effekt i photoshop. I menyn arkiv väljer du (BILD) (justering).

 1. Öppna bilden som du vill redigera genom att klicka på (FILE) (OPEN) i menyn. Gå till den mapp där du har sparat bilden och klicka på den.
 2. I menyn Arkiv väljer du (BILD) (justering), och klicka sedan på nivåer. Ställ svart till den mörkaste delen och vit till den ljusaste delen. Detta kommer att ge bilden mer ljus detaljer.
 3. Klicka (BILD) (JUSTERING) (Tunna) i menyraden. Detta kommer att ändra bilden till svartvitt eller grå skala.
 4. I verktygspanelen till vänster sida av skärmen, välj verktyget historia borste. Dess symbol är en borste med en pil efter det.
 5. Måla de delar där du vill att färgen tillbaka med historia borste. Detta kommer att lämna bakgrunden svart och vitt.
 6. Du kan justera intensiteten och storleken på penseln för bättre resultat. Det ligger i raden under menyn eller genom att högerklicka på dokumentet.

Du kan också ge en colorwash effekt genom masken och lagret verktyg.

 1. Öppna den bild som du vill redigera genom att välja (FIL) (OPEN). Bläddra på mappen där den lagrade bilden är och välj den.
 2. Duplicera bilden genom att högerklicka på lagret och välja dubbla bilden i menyn. Du kan göra detta även genom att trycka på CTRL + J.
 3. Välj bakgrundslagret, och gå till (BILD) (JUSTERING) (NYANS / MÄTTNAD) eller tryck CTRL + U.
 4. En färg visas. Ställ mättnad till -100 (standard är 0) och klicka sedan på OK. Detta kommer att ge bilden samma effekt desaturation.
 5. Markera det duplicerade lagret som BAKGRUND KOPIA.
 6. Sätt i den nya lagermasken genom att välja Lägg lagermask i lager fönstret eller genom att gå till (LAGER) (lagermask) (avslöja alla.).
 7. Markera hela lagermasken och fyll den med svart. Detta kommer att göra hela lagret försvinner.
 8. Med hjälp av Brush Tool, måla det (de delar där du vill den färgade delen av bilden att visas) vitt. Med mjuka kanter penslar ger en mer övertygande effekt.

Du kanske föredrar att använda en penna tablett eller lasso verktyget. Du kan också använda den Colorwash effekten med dessa:

 1. Öppna den bild som du vill redigera med Photoshop.
 2. Välj lasso verktyget i panelen ligger på vänster sida av skärmen. Dess symbol är en streckad halvcirkel.
 3. Spåra kanter del som du vill förvandla till svart och vitt.
 4. Konvertera markeringen till svartvitt genom att klicka på (IMAGE) (JUSTERING) (Tunna).

En färg visas.
En färg visas.

Njut tillämpa colorwash effekter till dina foton genom att göra något av ovanstående steg.